flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Окреслення основних меседжів судового адміністрування та доступу до суду

14 серпня 2018, 17:12

Сьогодні розпочалось дводенне засідання робочої групи розробників навчального курсу для кандидатів на посаду судді на тему: «Судове адміністрування та доступ до суду».

Голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин та начальник відділу забезпечення діяльності голови суду та його заступника Олена Мілієнко як розробники курсу беруть участь у заході.

Його метою є завершення розробки матеріалів тренінгу для підготовки кандидатів на посаду судді. На зустрічі обговорюють ключові напрацювання попередніх засідань, завершують розробку практичних завдань для роботи в малих групах. Також розробники презентують модулі та окреслюють основні меседжі, які тренери прагнуть донести до слухачів курсу. Високоякісне судове адміністрування є суттєвою складовою процесу належного відправлення правосуддя, і саме тому це питання потребує уваги і зусиль як з боку працівників апаратів судів, так і з боку суддів.

Ключовим атрибутом успішного і ефективного судового адміністрування є добре організована система управління і формування консенсусу між судовими адміністраторами. Від їхньої злагодженої управлінської політики залежить покращення функціонування суду та, відповідно, підвищення рівня довіри громадян. Тож сьогоднішнє засідання було присвячене саме питанням комунікації та організації.