flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про гендерну рівність у рамках тренінгу говорили служителі Феміди у Ірпіні

06 серпня 2018, 10:46

Суддя ВААС Тетяна Сапальова була запрошена на фахову зустріч, у межах якої було обговорено важливі питання гендерної рівності у діяльності суддів.

Захід відбувався з 31 липня по 3 серпня 2018 року в місті Ірпіні Київської області.

Тренінг  був спеціально організований для суддів, які брали участь у розробці та викладанні навчальних курсів (тренінгів) з тематики Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики ЄСПЛ у межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”.  Захід мав на меті удосконалити знання служителів Феміди щодо реалізації принципу гендерної рівності під час здійснення правосуддя.

Робочі сесії тренінгу були присвячені розгляду ролі гендерної рівності у професійному середовищі суддів, особливостей реалізації цього принципу при здійсненні правосуддя, а також огляду положень Конвенції і практики ЄСПЛ щодо дискримінації за ознакою статі.

Організаторами виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні в межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”  спільно з Національною  школаою суддів України за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Довідково: У межах Проекту у 2014–2015 роках було проведено “Дослідження гендерної дискримінації у професійному середовищі адвокатів та судді”, за результатами якого підготовлено видання “Гендерна рівність при здійсненні правосуддя” з рекомендаціями для суддів та адвокатів щодо реалізації принципу гендерної рівності в їхній професійні діяльності.