flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сучасні діти обирають професію з дитинства

26 липня 2018, 16:30

✈️

Сьогодні представники ВААС взяли участь в освітньо-розважальному заході «Марафон професій»🏁, що відбувався у дитячому таборі «Колос» 🏘️ за підтримки Лівобережного міжрайонного центру зайнятості м. Вінниці.

На цьому масштабному дійстві було презентовано близько десятка різноманітних професій, наші ж представники розповідали про три ключові фігури суду: суддю, секретаря судового засідання та судового розпорядника.

Усе відбувалося у формі квесту, що дуже цікаво і подобається молодшій аудиторії. Учасники, проходячи локації, спочатку дізнавались про специфіку фаху☝️, а потім складали невеликий іспит з почутого 📋

Працівники ВААС (Olga ZabolotnayaЛеся УретийZina ReshetnikАлександр Стадник) натхненно розповідали дітям про роль судді, необхідність винесення справедливого рішення, права та обов’язки учасників судового процесу тощо. Найбільше захоплення у допитливого юного покоління викликали атрибути судочинства.

Після знайомства з професією наші представники ставили учасникам тематичні запитання у тестовій формі, на зразок «Яке рішення повинен винести суддя?» чи «У чому полягають функції секретаря судового засідання?».

Схоже, на цьому етапі працівники суду захопилися не менше, ніж діти: відповіді деяких з них вражали, викликали сміх чи навіть бажання запросити на стажування (шкода, що для цього треба мати трішки більше восьми років). Приємно, що діти з раннього віку усвідомлюють важливість атрибутів суддівської влади. Одна із них учасниць нас неабияк приємно вразила своїми висновками: «Суддя повинен завжди приходити на засідання в мантії. Якщо мантія брудна – її треба випрати. Якщо вона не висохла – треба йти в мокрій. А без мантії взагалі не йти».

Що ж…🤔 з цим складно посперечатися. Більший ажіотаж, ніж суддівська мантія, серед малят викликав тільки молоток судді. Десятки дитячих долоньок сьогодні до нього доторкнулися, а декільком сміливцям навіть пощастило з серйозним виглядом кілька разів ним стукнути, імітуючи рухи судді при винесенні рішення.

На заході було присутнє журі👥, яке оцінювало активність учасників і їхнє вміння чітко та змістовно відповідати на поставлені запитання. На момент оголошення переможців змагання працівники ВААС вже щиро вболівали за одну з команд, захоплено спілкувалися з дітьми і цікавилися, чи хтось з них хотів би пов’язати своє життя з юридичним фахом.

Вінницький апеляційний адміністративний суд із радістю взяв участь цій події і вже був запрошений на наступну, ➡️ призначену на вересень. Ми сподіваємося знову зустрітися з дітлахами і бути такими ж корисними для них, як і вони були цікавими для нас.