flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВААС Віталій Кузьмишин бере участь у міжнародній науково-практичній конференції «Публічна служба і адміністративне судочинство: здобутки і виклики»

05 липня 2018, 16:13

Голова ВААС Віталій Кузьмишин бере участь у міжнародній науково-практичній конференції «Публічна служба і адміністративне судочинство: здобутки і виклики», яка сьогодні розпочала свою дводенну роботу.

Захід організовано Національною школою суддів України спільно із Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Навчально-науковою лабораторією дослідження проблем службового права Національної академії правових наук України, міжнародними проектами та організаціями.

Відкриття конференції розпочалося із вітальної промовами голови Верховного Суду Валентини Данішевської, голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайла Смоковича, в. о. ректора Національної школи суддів України Наталії Шукліни, голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова, голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, декана юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Івана Гриценка, заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської, а також науковців з України, Польщі, Німеччини та Латвії.

Протягом першого дня роботи конференції учасники обговорили питання визначення публічної служби як правової категорії, проблеми кодифікації законодавства про державну службу, нормативно-правового регулювання публічної та політичної служби, правового захисту публічних службовців в адміністративних судах на підставі норм Конституції України та законів України, особливості розгляду адміністративними судами спорів, що виникають з відносин публічної служби, проаналізували досвід набору на публічну службу та судовий контроль у Польщі та інших державах, а також міжнародні стандарти публічної служби.

Серед учасників заходу є й судді й науковці з України, країн Європи та Азії, а також представники вищих органів державної влади України.

Конференція присвячена річниці прийняття Кодексу адміністративного судочинства України та продовжуватиметься 6 липня.