flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виробнича практика без пригод?! Тільки не у ВААС!

04 липня 2018, 17:16

У контексті відзначення  днів адміністративної юстиції в Україні у ВААС для практикантів організували квест “Мети досягає той, хто її прагне”.

Подивитись на роботу суду зсередини та безпосередньо долучилитись до виконання посадових обов’язків працівників апарату – це стандартний набір завдань під час проходження практики у суді. Цьогорічні літні студенти-практиканти із Донецького національного університету імені Василя Cтуса отримали можливість не просто стати на деякий час частиною ВААС, а й інтеративно закріпити здобуті навички і досить нестандартно показати, чого ж вони навчились у суді.

Усе відбувалось так: студенти поділились на три команди, і кожна, отримавши наставника, вирушила по своєму маршруту. 

Завдання квесту були потрійні: спочатку учасникам потрібно було розшифрувати назву структурного підрозділу, знайти його і виконати на місці запропоновану задачу. За успішне виконання квестівці отримували відмітку “зараховано” і чергове завдання із закодованою назвою наступної “контрольної точки” .

У відділах студентам потрібно було показати наскільки вони засвоїли роботу у судовій установі. Вони визначали суть спору та розраховували суму судового збору за нього, долучали документи до матеріалів справи і в паперовому, і в електронному вигляді , направляли копію документа  та навіть формували особову справу працівника суду.

Варто відмітити неабиякий запал учасників, вони із неймовірною швидкістю “ганяли” між поверхами будівлі і вправно виконували усі завдання. Місце фінішу також було зашифроване: коли студенти зібрали усі таблички із “контрольними точками”, на звороті знайшли чергову шараду, розгадавши яку дізнались, куди бігти востаннє.

Це було змагання в змаганні: дешифровка, пошук, практичні завдання і при цьому конкуренція із суперниками, адже переможець той, хто фінішував першим.

Сили команд були майже на рівних і вони закінчували квест із невеликим часовим відривом.

На фініші усі були “захекані”, але задоволені, адже, як відмітили самі студенти, це було надзвичайно активно і захопливо, і такого ще ніколи не було! 

Як усе відбувалось дивіться у відеосюжеті: