flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радіослухачам про судову реформу та сучасне судочинство розповідатиме суддя-спікер ВААС

21 червня 2018, 18:14

🔊

Суддя-спікер Вінницького апеляційного адміністративного суду Андрій Загороднюк взяв участь у записі радіоефіру програми «З перших уст» (Радіо "ВІНТЕРА" - Вінницька редакція Українського радіо ). Випуск програми присвячений актуальним для суспільства питанням стану проведення судової реформи, а також відкритості та доступності судів.

Основною метою зустрічі було обговорити тему довіри громадян до суду, адже, як засвідчило експрес-опитування жителів нашого міста на вулиці, громадськість з обережністю ставиться до судових інституцій і не дуже довіряє їм, при цьому статистика досліджень громадських організацій, у тому числі і міжнародних, свідчить, що довіра громадян зросла з 2015 по 2017 рік з 5 % до 12 %. Тож говорили про те, що потрібно робити, аби підвищувати рівень довіри суспільства до судової влади.

Крім того, у ході спілкування було більш детально розглянуто вже наявні здобутки судової реформи, зокрема результати та специфіку кваліфікаційного оцінювання суддів, а також окреслено її перспективи.

«Одним із шляхів покращення стосунків судів і громадян є зокрема забезпечення відкритості та прозорості діяльності суду, а також впровадження у діяльність електронних сервісів і використання можливостей електронного судочинства», - про це і не тільки зауважували гості програми.

Програму можна буде почути на хвилях Радіо "ВІНТЕРА" (частота 88,6 FM) 🗓️ у понеділок, 25 червня 2018 року, 🕔 о 17.10.