flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інноваційним проектом презентували свій виступ Голова ВААС Віталій Кузьмишин та заступник керівника апарату суду Олександр Кравчук на семінарі «Зміцнення управлінської команди»

13 червня 2018, 20:03

Голова ВААС Віталій Кузьмишин та заступник керівника апарату суду Олександр Кравчук сьогодні презентували інновації в діяльності установи, а також власний просвітній проект ВААС, що уже став сенсацією на інноваційному ярмарку у м. Одесі.

У ході другого дня семінару «Зміцнення управлінської команди» за участю голів судів та керівників апаратів адміністратори з Вінницького апеляційного адміністративного суду створили справжній ажіотаж черговим оригінальним запровадженням.

ВААС є зразковим проєвропейським судом, безліч ідей та інноваційних рішень, що вперше були втілені в життя саме в стінах ВААС, тепер успішно реалізовуться і в інших судових установах нашої Держави. Експерти вказали, що такі інновації варто впроваджувати в своїй практиці державі США. Не є винятком і презентований сьогодні проект ВААС «Суд мудрого лева». Його успіх – не випадковість, він є результатом багаторічного досвіду роботи ВААС із молоддю.

Із самого створення суду його очільник приділяв значну увагу саме просвіті молодих людей. У суді часто проводяться екскурсії для молоді різного віку, неодноразово оголошувались тематичні конкурси, змагання, в т.ч. судові дебати. Шукали підхід і до найменшої вікової категорії українців і знайшли!

«У час інтенсивного розвитку комунікацій, справжнього інформаційного «буму» загальне розуміння того, що таке суд, які функції виконує суддя, як виглядає судова система в Україні, потрібне уже дітям. Однак вкрай необхідно, аби такі відомості доносилася до юних слухачів максимально доступно і що важливо, їм обов’язково має бути цікаво. Врахувавши усі особливості роботи з такою аудиторією, у ВААС ми розробили навчальний урок у вигляді інтерактивної гри», - відразу зацікавив усіх очільник ВААС Віталій Кузьмишин.

«Проект «Суд мудрого Лева» розрахований на наймолодших школярів. Сценарій гри побудований за мотивами добре відомих дітям казок та мультфільмів. Шляхом жеребкування діти визначають свої ролі у судовому процесі. Склад суду, як годиться, переодягається у мантії, Лев - цар звірів, який наділений владою вирішувати суперечки. Сторони займають свої місця у залі і з допомогою своїх наставників формують позиції для виступів перед судом. Далі все відбувається як у справжньому судовому засіданні», - пояснив широкому колу зацікавлених заступник керівника апарату Олександр Кравчук.

Презентований ВААС проект викликав увагу та спровокував бурхливе обговорення серед колег.