flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний адміністративний суд знову відкриває двері майбутнім представникам правничої спільноти

06 червня 2018, 11:53

Для студентів-правників Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету (Технологічно-промисловий коледж) «гаряча пора», адже у них скоро розпочнеться сесія. Перший тиждень літа - чудовий час для того, щоб поглибити і закріпити набуті у вузі теоретичні знання. 
05 червня 2018 року студенти третього курсу Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету не вперше завітали до Вінницького апеляційного адміністративного суду з ознайомчою екскурсію, тому на меті було якомога більше донести до них цікавої інформації про діяльність суду. 
Заступник керівника апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду Олександр Кравчук, поінформував наших гостей про юрисдикцію ВААС та про діяльність адміністративної юстиції в цілому, наголосив на важливості роботи кожного працівника апарату. 
Наступним етапом екскурсії стало спілкування з начальником відділу надання інформаційних послуг та діловодства суду Аллою Тарасенко, яка продемонструвала можливості судово-адміністративних послуг, які надаються ввіреним їй відділом. Також Алла Тарасенко розповіла про особливості спілкування з відвідувачами суду, адже саме працівники її структурного підрозділу найпершими зустрічають учасників судового процесу.
Начальник відділу забезпечення діяльності апарату суду Дмитрий Грубар ознайомив молодь з основами професії судді та діяльності судової системи, провів екскурсію в залі судових засідань, де студенти спробували посидіти в кріслах судової колегії та навіть з цікавістю зазирнули до нарадчої кімнати. Доповідач детально розказав студентам про роботу відділу забезпечення судового процесу, про роботу секретарів судових засідань, а секретар судового засідання Сербин Ірина (Ira Serbin) навіть провела майстер-клас по формуванню і підшиванню матеріалів справи. 
Головний спеціаліст відділу забезпечення руху адміністративних справ Іштеряков Рінат (Ринат Винницький) продемонстрував студентам, як реєструється справа, яка надійшла з суду першої інстанції. Доповідач наголосив на важливості внесення правильних даних до КП «Діловодство спеціалізованого суду» та поділився зі студентами інформацією скільки йому потрібно було часу, щоб вивчити згадану вище комп’ютерну програму. 
Вже характерним для Вінницького апеляційного адміністративного суду у напрямку просвітницької діяльності є організація зустрічей молоді із суддями-спікерами ВААС. Цього разу студенти мали змогу особисто поспілкуватися зі суддею-спікером Тетяною Драчук, яка, не зважаючи на щільний графік, виділила час для юних правників. Тетяна Олександрівна поділилася зі студентами інформацією щодо новел нового КАС України, перевагами, які забезпечуються електронними можливостями та наголосила на важливості виконання судових рішень, а на запитання студентів про інститут медіації, детально зупинилася на його апробації в Україні. 
На завершення екскурсії молодь дізналась про роль внутрішньої та зовнішньої комунікації суду у забезпеченні процесуальної діяльності суддів. Заступник начальника відділу забезпечення діяльності голови суду та його заступника Олеся Борейко (Olesya Boreyko - Odarchenko) наголосила на важливості організаційного процесу роботи суду, який базується на злагодженій взаємодії як адміністративного корпусу суду та апарату суду, так і органами суддівського самоврядування та врядування. Також доповідач звернула увагу студентів на те, що інформаційна відкритість діяльності судів, надання тільки перевіреної й актуальної інформації про діяльність суду забезпечується, зокрема, висвітленням матеріалу на офіційних веб-порталах судів у інтернет- та друкованих засобах масової інформації, на телебаченні радіо тощо.