flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про правила поведінки у суді нагадують судові розпорядники

04 червня 2018, 16:26

Шановні читачі! На відділ судових розпорядників Вінницького апеляційного адміністративного суду покладено важливий обов’язок –   забезпечення додержання особами, які перебувають у суді, встановлених правил, виконання ними розпоряджень головуючого у судовому засіданні. Але, окрім цих правил, є ще загальні правила поведінки у суді, які потрібно знати кожному громадянинові перед тим, як прийти до суду. З ними ми вас і ознайомимо.

Передусім хочемо звернути увагу на те, що приміщення суду надійно охороняється. Охорону ВААС забезпечують військовослужбовці Національної гвардії України. Тож зайшовши до приміщення суду, вам обов’язково буде необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу (паспорт, водійське посвідчення тощо) та зазначити мету вашого візиту до суду.

Юрисдикція ВААС поширюється на 3 області: Вінницьку, Хмельницьку й Чернівецьку. Тож громадянам часто доводиться приїжджати до суду з віддалених куточків цих областей. Якщо ви приїхали здалеку й у вас з собою громіздкі валізи чи сумки – їх потрібно також надати для огляду військовослужбовцям. Усі ці дії проводяться винятково з метою гарантування як безпеки громадян, так і працівників суду.

Після огляду військовослужбовці запропонують вам здати громіздкі речі до камер схову, які розміщені за пунктом охорони. Це потрібно обов’язково зробити, адже певні речі заважатимуть вам під час перебування у суді. Тому сміливо залишайте їх у камерах схову і не переймайтесь про їхню безпеку. Про це подбають працівники охорони.

У Вінницькому апеляційному адміністративному суді також встановлено пункт пропуску, оснащений відповідними технічними засобами контролю та зв’язку (стаціонарним металодетектором). Кожному, хто приходить до суду (і громадянам, і працівникам суду) потрібно пройти через пункт пропуску. Це знову ж таки є гарантуванням вашої безпеки і безпеки інших осіб, які перебувають у суді.

При цьому звертаємо вашу увагу, що категорично заборонено приносити до приміщення суду вибухівку, гострі, ріжучі предмети, зброю. У разі виявлення таких предметів військовослужбовцями Національної гвардії України вас до приміщення суду не допустять.

І ще одне, не менш важливе, правило: у холодну пору року здавайте верхній одяг у гардероб, який розташований на першому поверсі Будинку адміністративних судів. Як відомо, на верхньому одязі збирається багато мікробів, що негативно впливають на наше здоров’я. За власний одяг ви також можете не перейматись, адже за гардеробом також пильнують працівники охорони. Крім того, він обладнаний камерами спостереження.

Отже, кожен свідомий громадянин повинен знати, що, прийшовши до суду, потрібно чітко дотримуватись встановлених правил, виконувати розпорядження головуючого. Варто пам’ятати, що за будь-яке порушення безпеки, відверту зневагу чи неповагу до суду, провокування конфліктних ситуацій передбачено відповідальність, встановлену законодавством України.

А ми сподіваємось, що описані нами правила стануть у пригоді кожному громадянинові, якому потрібно звернутись до суду.