flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь заступника голови ВААС Жанни Мельник-Томенко у конференції «Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки»

01 червня 2018, 17:47

Літо, яке сьогодні почалось, - пора відпочинку, але для ВААС 1 червня 2018 року - це плідний і досить продуктивний день, адже сьогодні відбувається багато заходів, участь у яких беруть і судді і працівники апарату ВААС.

Ключовим із них є конференція на тему: «Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки», до участі у якій запрошено заступника голови Вінницького апеляційного адміністративного суду Жанну Мельник-Томенко.

Конференція, на якій активно аналізували практичні результати судової реформи в Україні, складалась з чотирьох сесій: 
1⃣Сесія: Конституція України – фундамент незалежного правосуддя; 
2⃣ Сесія: Новий Верховний Суд: шлях до верховенства права в Україні;
3⃣Сесія: Кваліфікаційні процедури – запорука формування високопрофесійного та доброчесного суддівського корпусу;

4⃣Сесія: Дисциплінарні процедури: межа незалежності та відповідальності судової влади.

Питання, винесені на обговорення, зараз дуже актуальні, адже реформа в дії, і вже є перші результати та успіхи, але ще багато попереду, тому потрібно окреслювати перспективи.

Конференція проводилась Верховним Судом спільно із Радою з питань судової реформи разом із проектом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини».

Ділилися своїми думками з присутніми: Джанні Букіккіо/ Голова Венеціанської комісії, Режі Брійя/ Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні, Ханне Юнкер/ Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи, Олексій Філатов/ Заступник Глави Адміністрації Президента України, Валентина Данішевська/ Голова Верховного Суду, Сергій Козьяков/ Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та інші висококваліфіковані правники.

А завтра в адмінбудівлі Верховного Суду відбудеться зустріч із Головою Верховного Суду, головами касаційних судів та Секретарем Великої Палати.