flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія у ВААС для студентів Вінницького відділення Ірпінського державного коледжу економіки і права.

01 червня 2018, 16:48

1 червня — це Міжнародний день дітей — найтепліше і найприємніше свято. Початок літа, як початок життя, ідеально підходить для того, щоб знову і знову проявити любов до своєї дитини.

І в цей святковий день до Вінницького апеляційного адміністративного суду з метою ознайомчої екскурсії завітали студенти третього курсу Вінницького відділення Ірпінського державного коледжу економіки і права.

Студенти-правники 31 травня 2018 року у форматі Дня відкритих дверей в рамках навчальної практики відвідали Вінницький окружний адміністративний суд, а тому сьогоднішня екскурсія судом апеляційної інстанції стала логічним продовженням «знайомства» з адміністративною юстицією.

Налагодження комунікації з такою цільовою аудиторією, як молодь залежить насамперед від рівня їх уявлення чи розуміння того, що таке адміністративний суд, які функції виконує суддя, як у справлянні судочинства допомагає апарат суду тощо.

Приємним для нас стало те, що правнича молодь має досить хороший рівень знань та добре орієнтується у важливості судово-адміністративних послуг, які успішно функціонують ВААС .

У ході екскурсії студенти із захопленням слухали заступника керівника апарату суду Олександра Кравчука, який із гордістю розповів про напрацювання ВААС та про інноваційні методи роботи.
Зупинилася на демонстрації переваг впроваджених судово-адміністративних послуг у ВААС Алла Тарасенко, начальник відділу надання інформаційних послуг та діловодства суду.
Цікавим продовженням екскурсії стало спілкування студентів з начальником відділу забезпечення діяльності апарату суду Дмитром Грубаром, який наголосив на важливості ролі кожного працівника апарату у організаційному забезпеченні діяльності суду, ознайомив студентів з особливостями роботи відділів, які безпосередньо сприяють проведенню судових засідань, а саме: секретарів судових засідань, судових розпорядників.

Про вектор комунікаційної діяльності ВААС розповідала заступник начальника відділу забезпечення діяльності голови суду та його заступника Олеся Борейко. Доповідач зауважила, що для формування позитивного іміджу суду в очах майбутнього покоління у ВААС проводиться ряд заходів, з яких популярними є модельні судові засідання для студентів-правників.

Завершилося ознайомлення з судом апеляційної інстанції демонстрацією відео про діяльність Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Студенти з позитивними емоціями подякували за захопливу екскурсію, фотозвіт якої можна переглянути нижче.