flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренерська діяльність – це не лише викладання, а й навчання

00 0000, 00:00

Суддя Вінницького апеляційного адміністративного суду Тетяна Сапальова 30-31 травня 2018 року взяла участь у тренінгу щодо захисту права на повагу до приватного сімейного життя в адміністративному судочинстві.
Цього разу задля удосконалення своїх знань тренери самі виступили у ролі слухачів. Під час 2-денного тренінгу учасники пройшли усі модулі навчального курсу, зокрема, прослухали інтерактивні міні-лекції, виконали індивідуальні тестування та практичні завдання. Окрім змістовної частини, тренінг включав також і методичну складову (прийоми, поради, рекомендації) щодо викладання кожного елементу курсу (у формі тренінгу) для суддів.
Для суддів адміністративної юрисдикції було розроблено та впроваджено у навчальний процес 3 навчальні курси з тематики Конвенції, а саме: базовий курс "Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя в адміністративному судочинстві" та два спеціалізовані курси "Захист права власності у світлі статті 1 Першого Протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини" та курс "Право на повагу до приватного і сімейного життя: застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".
Тренінги розроблені з використанням інтерактивних методів навчання дорослої високофахової аудиторії та передбачають обов’язкове попереднє опрацювання визначених рішень Європейського суду з прав людини. Тож, ще до приїзду судді-тренери отримали завдання – проаналізувати рішення ЄСПЛ, аби мати змогу предметно обговорити практичні аспекти застосування норм міжнародного права і у діяльності, і під час викладання курсу зокрема та оволодіти прийомами і техніками ефективного впровадження навчального тренінгу.
Важливим є те, що НШСУ у своїх курсах активно використовує узагальнений міжнародно-правовий досвід, що дає змогу оцінити власні надбання, визначити можливість застосування в Україні напрацювань колег та врахувати їх під час внесення змін до чинного законодавства у сфері правосуддя та створити необхідні передумови у сфері застосування законодавства.