flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВААС: "Зарахування стажу перебування військового в АТО є обов’язком суб’єкта владних повноважень"

14 лютого 2018, 16:59

Суддями Вінницького апеляційного адміністративного суду розглянуто апеляційну скаргу особи у справі за її адміністративним позовом  до Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Міноборони України та Фінансово-економічного управління у його складі щодо скасування відмови та зобов’язання прийняти рішення.

Суть справи полягає у тому, що позивач звернувся до Командування Сухопутних військ із заявою про зарахування йому вислуги років за перебування в районах проведення АТО в період з травня по жовтень 2015 року на пільгових умовах, а саме: один місяць перебування в АТО – як три місяці служби, проте відповідач не знайшов підстав для проведення перерахунку вислуги років за заявою без особової справи.

Тому полковник звернувся до суду, аби визнати дії відповідача про відмову протиправними та зобов’язати його зарахувати до вислуги років вказаний період.

Суд першої інстанції частково задовольнив позовні вимоги, зокрема визнав дії протиправними та зобов’язав відповідача встановити чи спростувати факт участі позивача в антитерористичній операції, про що повідомити особу і Хмельницький обласний військовий комісаріат для вчинення подальших дій.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів ВААС залишила без змін оскаржувану постанову, однак в частині зобов’язання відповідача дослідити факт перебування особи у районах проведення АТО рішення було скасовано.

 

Читайте позицію ВААс за посиланням: http://www.vaas.gov.ua/news/zaraxuvannya-stazhu-perebuvannya-vijskovogo-v-ato-ye-obovyazkom-subyekta-vladnix-povnovazhen/