flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні у столиці обговорювали важливі питання у податкових правовідносинах

06 лютого 2018, 12:37

Голова ВААС Віталій Кузьмишин взяв участь у ІІ міжнародній конференції «Зловживання правами у податкових правовідносинах», яка відбулася у Києві.

Захід організований Асоціацією податкових радників спільно з Асоціацією адміністративних суддів, НААУ та платформою податкових знань «TaxLink».

На обговорення було винесено ряд важливих питань. Зокрема, дискусії виникали щодо  зловживання процесуальними правами в податкових спорах, використання податкових пільг у розрізі законодавства України про державну допомогу суб’єктам господарювання тощо.

Також судді Фінансової палати Вищого адміністративного суду Польщі Кшиштоф Вінярські та Томаш Коляновські поділились досвідом стосовно інструментів протидії ухиленню від оподаткування в польському податковому законодавстві. А професор Віденського університету економіки та Університету Солерно Паскуале Пістоне у своїй доповіді розкрив ключові аспекти меж ухилення від сплати податків та агресивного податкового планування.

Серед учасників зустрічі були народні депутати та представники Верховного Суду, Конституційного Суду України й Асоціації податкових радників.