flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВААС Віталій Кузьмишин бере участь у семінарі щодо утворення громадських центрів правосуддя

13 грудня 2017, 16:50

Голова ВААС Віталій Кузьмишин бере участь у семінарі щодо утворення громадських центрів правосуддя

Сьогодні, 13 грудня 2017 року,  у Києві програма USAID «Нове правосуддя» ініціювала проведення семінару щодо подолання перешкод у співпраці між судами, установами сектору юстиції та громадами за допомогою громадських центрів правосуддя.

Участь у заході беруть очільник нашого суду Віталій Кузьмишин та керівник апарату ВААС Інна Грищук.

Під час зустрічі буде презентовано кращі практики та засвоєні уроки щодо заснування, функціонування та впливу громадських центрів правосуддя з досвіду країн Центральної та Південної Америки. До речі, матеріали заходу можна переглянути, зчитавши QR –код із фото.

«Громадські центри правосуддя, що є для України новою моделлю співпраці між судовою владою і суспільством, мають потужний потенціал у нашій країні, адже допоможуть забезпечити активну участь громадян в удосконаленні сектору правосуддя, що в свою чергу сприятиме відновленню довіри громадськості до судових установ», – переконаний голова ВААС Віталій Кузьмишин.

Серед учасників семінару є представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів, Державної судової адміністрації, Міністерства юстиції, судів та партнерів-установ місцевого самоврядування, які висловили зацікавленість щодо моделі Громадських центрів правосуддя.