flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливий режим роботи ВААС на період виборчого процесу 2017

10 березня 2017, 11:07

 

11 березня 2017 року у зв’язку з утворенням у Вінницькій та Чернівецькій областях об’єднаних територіальних громад розпочнеться виборчий процес, пов’язаний з першими виборами депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Нагадуємо, що частиною четвертою статті 15 Закону України “Про місцеві вибори” визначено, що виборчий процес перших місцевих виборів розпочинається за 50 днів до дня виборів.

Відповідно до постанов ЦВК від 24 січня 2017 року за № 6 та від 14 лютого 2017 року №18 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів Вінницької та Чернівецької областей призначено на неділю, 30 квітня 2017 року.

Тому у період виборчого процесу у Вінницькому апеляційному адміністративному суді встановлено особливий режим роботи для суддів і працівників апарату в позаробочий час, святкові і неробочі дні, а також напередодні та в день виборів.

Так, з метою належної організації роботи Вінницького апеляційного адміністративного суду під час виборчого процесу головою суду Віталієм Кузьмишиним видано наказ від 01 березня 2017 року за № 042-а/г, яким затверджено план основних організаційних заходів для забезпечення апеляційного розгляду адміністративних справ, пов’язаних із виборчим процесом.

Як зазначено у документі, відповідальними особами за організацію роботи суду під час проходження виборчого процесу визначено заступника голови ВААС Жанну Мельник-Томенко та керівника апарату цього ж суду Інну Грищук.

Прийом документів і справ, пов’язаних із виборчим процесом у сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, здійснюватиметься цілодобово.

Контроль за виконанням наказу взяв на себе очільник Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин.

Такий режим роботи у ВААС триватиме до завершення виборчого процесу.