flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВААС Тетяна Сапальова взяла участь у третій зустрічі робочої групи з розробки дистанційних навчальних курсів для суддів щодо застосування Конвенції та практики ЄСПЛ

19 листопада 2015, 15:32

У Львові закінчилась третя зустріч робочої групи з розробки дистанційних навчальних курсів щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів загальної та адміністративної спеціалізації, участь у якій взяла суддя ВААС Тетяна Сапальова.

Під час зустрічі судді-розробники остаточно доопрацювали наповнення дистанційного курсу з вивчення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики ЄСПЛ, а ще підготували тестові завдання з практичними задачами для суддів.

Варто зауважити, що дистанційні курси з вивчення Конвенції та практики ЄСПЛ матимуть велике значення для наближення українського судочинства до стандартів європейського.

Довідково:

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод прийнята відповідно до Загальної декларації прав людини з метою додержання та забезпечення на своїй території прав та основоположних свобод людини країнами-підписантами (учасниками Ради Європи). Конвенція була відкрита для підписання 4 листопада 1950 року та набула чинності 3 вересня 1953 року.

Цим документом запроваджено судовий механізм захисту визнаних міжнародним правом загальних стандартів політичних, економічних, соціальних і культурних прав та свобод людини в країнах-членах Ради Європи.

Україна, ставши 9 листопада 1995 року членом Ради Європи, взяла на себе зобов’язання дотримуватися положень названої Конвенції.

Конвенція набула чинності для України 11 вересня 1997 року.

МЗС України затвердило офіційний її переклад 27 січня 2006 року.