flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Товариство сплатило свою частку по фактичним витратам на доставку та виплату пільгової пенсії

13 листопада 2015, 15:04

Орган Пенсійного фонду звернувся в суд з позовом до товариства про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Проте товариство частково не погодилось з розрахунками Пенсійного фонду та зауважило про необхідність пропорційного відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій особам з урахуванням періодів їх роботи на різних підприємствах, а не виключно у товаристві.

Суд зазначив, що при призначенні пільгової пенсії враховується як стаж роботи на попередніх підприємствах, так і тривалість стажу роботи на конкретному підприємстві, що також повинно братись до уваги при здійсненні розрахунку фактичних витрат, пов’язаних із виплатою та доставкою пенсій, призначених на пільгових умовах.

Разом з тим, згідно з копією розрахунку фактичних виплат на виплату та доставку пенсії за січень та лютий 2015 року частина плати товариства стосовно деяких осіб склала 100%.

Але до стажу, який дає особам право на призначення пенсій на пільгових умовах, включений стаж роботи на відповідних посадах в колгоспах, агрофірмі, ТОВ племзаводі та, відповідно, товариства.

Суд зауважив, що товариство повинно відшкодувати витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, пропорційно стажу роботи осіб у цьому товаристві.

Оскільки, товариством сплачена необхідна сума заборгованості за тих осіб, розрахунок стосовно яких був здійснений вірно, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні позовних вимог щодо стягнення з товариства заборгованості по фактичним витратам на доставку та виплату пенсії за січень-лютий 2015 року.