flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Належна робота – неналежна оплата

02 листопада 2015, 12:16

У час загрози державному суверенітету України, нестабільної економічної ситуації, невпинного зростання цін на комунальні тарифи, продукти харчування, ліки, товари та послуги, що необхідні для життя кожної людини, працівники апарату суду (секретарі судових засідань, помічники суддів, спеціалісти) продовжують отримувати мізерну заробітну плату.

Реалії сьогодення призвели до того, що розмір заробітної плати працівників апарату суду не забезпечує належний рівень їхнього життя, суперечить вимогам часу і, найголовніше, рівню тої відповідальності, яку несуть державні службовці під час виконання своїх службових обов’язків.

Згідно з підпунктом 2 пункту 13 Перехідних положень Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» у вересні урядом приведено у відповідність до чинного законодавства постанову Кабміну щодо умов оплати праці працівників судів, з однією умовою – 50% від того щоб мали отримувати працівники суду.

Однак обсяги фінансування Державною судовою адміністрацією України та зазначені законом зміни призводять не до підвищення, а до зменшення розміру заробітної плати працівників апарату суду: «зникають» індексація та надбавки, а також відсутня будь-яка економія фонду оплати праці на стимулюючі виплати.

Ми розуміємо, що держава переживає нелегкий період свого розвитку, який потребує від усіх громадян розуміння складної економічної ситуації. Ми виступаємо проти соціальної несправедливості й вимагаємо поваги до своєї щоденної, не менш важливої для судової системи праці.

Гідна заробітна плата працівників апарату суду — не тільки запорука належного рівня судової діяльності. Це і стабільні відрахування з бюджету для формування соціальних фондів та забезпечення соціального захисту населення.

З врахуванням аналізу діяльності Вінницького апеляційного адміністративного суду свідчить про те, що ВААС має досить високий рівень довіри громадськості, користується авторитетом та повагою у населення.

Нагадаємо, що за останніми результатами соціологічного опитування більше за все вінничани вірять у справедливість прийнятих рішень Вінницьким апеляційним адміністративним судом. Цей показник становить 73%.

З огляду на зазначене Вінницький апеляційний адміністративний суд неодноразово просив Державну судову адміністрацію посприяти в призначенні та фінансуванні коштів на оплату праці працівників апарату суду, шляхом додаткового призначення коштів.

Однак ті кошти, які попередньо виділяла Державна судова адміністрація України, не покривають необхідні потреби на оплату праці, що в результаті призвело до зниження заробітної плати співробітникам нашого суду порівняно з минулими роками.

Працівники Вінницького апеляційного адміністративного суду сподіваються, що керівництво Державної судової адміністрації України допоможе вирішити ситуацію, яка склалась сьогодні в установі.

 

1 - 0002

1 - 0003