flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суду, який очолює Віталій Кузьмишин, довіряють 73 % вінничан

23 жовтня 2015, 16:11

Соціологічне опитування, проведене з 3 по 14 вересня компанією ГФК Україна, показало, що жителі Вінницької області як і раніше не довіряють судам, але при цьому вірять в успіх судової реформи.

В опитуванні взяли участь 550 респондентів – мешканців Вінницької області (похибка становить 5%).

Думки респондентів з приводу справедливості регіональних судів розділились таким чином.

Найменше «хімічать» у Вінницькому апеляційному адміністративному суді.

Взагалі не довіряють судам 65% мешканців Вінницької області. Більше не довіряють, ніж довіряють, – 8%. Довіряють – 19%. Вагались з відповіддю – 8%.

За результатами опитування з’ясовано, що більше за все вінничани вірять у справедливість прийнятих рішень Вінницьким апеляційним адміністративним судом – це 73%. Найменший рівень довіри громадяни висловили районним судам Вінницької області – 5,3%. У справедливість Вінницького міського суду вірять 21%.

Хоч один раз для вирішення питань в судах різних інстанцій пропонували хабар 35% опитуваних або їх родичів.

Опитувані жителі Вінницької області відповіли і на запитання стосовно того, хто повинен призначати суддів на регіональному рівні.

39% вінничан вважають, що громадяни повинні обирати суддів на виборах шляхом голосування. 31% опитуваних респондентів вважають, що суддів повинен обирати спеціально створений для цього незалежний від виконавчої і законодавчої влади орган, членами якого будуть професійні судді та представники громадськості. На думку 6,7% вінничан, судді повинні призначатися Верховним Судом України, Верховною Радою (5,2%), губернатором (3,8%). Вагались з відповіддю 14,3% опитуваних.

В успіх розпочатої реформи в судовій системі України вірять 83% респондентів. Стверджують, що жодні реформи не врятують судову систему 13% вінничан.