flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВААС Віталій Кузьмишин зустрівся з довгостроковими спостерігачами місії ОБСЄ

19 жовтня 2015, 14:35

Сьогодні, 19 жовтня, до ВААС з робочим візитом завітали представники ОБСЄ, які проводять спостереження за виборами депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 25 жовтня 2015 року.

Голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, його заступники Жанна Мельник-Томенко та Віктор Гонтарук, керівник апарату Олександр Кравчук та прес-секретар суду Марта Лукашик зустрілися з представниками місії, серед яких були Джулі Годіньон, довгостроковий спостерігач із Франції, Сесіліє Орестіс, довгостроковий спостерігач з Норвегії, а також їхні перекладачі – Олена Тарасова та Олеся Василевська.

7

 

2

«Основним нашим завданням є оцінка всього виборчого процесу. Також ми проаналізуємо вибори на відповідність зобов’язаннями перед ОБСЄ. Важливе питання, чи будуть дотримуватись принципи демократії під час виборів в Україні та на Вінниччині зокрема», – зазначила Сесіліє Орестіс.

3

У межах зустрічі голова суду Віталій Кузьмишин розповів візитерам про організацію роботи суду під час виборчого процесу, стан та кількість розглянутих справ, розміщення інформації на офіційному сайті суду у вкладці чергові вибори 2015, розповів про судове засідання онлайн, яке здійснюється цілодобово, а також проінформував про графік чергування суддів та працівників апарату суду під час виборчого процесу.

Керівництво суду спільно з гостями також обговорили плюси та мінуси нового виборчого законодавства, актуальні питання виборчого процесу в Україні та роль адміністративних судів у ньому.

4

Варто зауважити, що спостерігачі місії ОБСЄ вже не вперше відвідують Вінницький апеляційний адміністративний суд, та в черговий раз переконуються у відкритості, доступності та гласності діяльності суду.

8