flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В. Кузьмишин: «Конструктивну співпрацю зі ЗМІ ВААС розглядає як один із основних механізмів підвищення авторитету суду»

19 жовтня 2015, 12:02

Нещодавно в Одесі відбувся тренінг для суддів-спікерів та прес-секретарів судів на тему: «Зв’язки з громадськістю в судах». Експертами під час тренінгу виступив голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, заступник виконавчого директора Відділення Судової Адміністрації Верховного Суду штату Індіана США Девід Ремондіні та директор із зв’язків з громадськістю Судів округу Колумбія м. Вашингтон США Лія Гуровіц. Участь у заході також взяли суддя-спікер ВААС Андрій Загороднюк та прес-секретар суду Марта Лукашик.

4

1

Основним завданням учасників було визначити та обговорити шляхи покращення комунікаційної політики судів, органів суддівського самоврядування та судових установ на прикладі досвіду побудови ефективної моделі зв’язків з громадськістю в судах США та Великобританії.

5У рамках першої сесії тренінгу виступив голова ВААС Віталій Кузьмишин, який розповів про основні принципи налагодження зв’язків із суспільством, про інноваційні послуги, які допомагають підтримувати у тонусі ланцюжок «суд-ЗМІ-громадськість», а також на прикладі ВААС показав якість європейського судочинства.

– Доступ до правосуддя в інформативному ракурсі неабияк впливає на доступність та довіру до окремо взятого суду. Варто постійно працювати у напрямку розширення кордонів комунікації як із безпосередніми користувачами судових послуг, щоб бачити реальну картину та оперативно виявляти проблеми, з якими стикаються різні їх категорії, так і з громадськістю: активістами, представниками ЗМІ та молоддю, проводячи відповідну просвітницьку роботу з потенційними відвідувачами суду та просто суспільно-активною аудиторією, – зазначив голова ВААС Віталій Кузьмишин.

Також варто зауважити, що під час роботи тренінгу учасники мали можливість обговорити найкращі практики й досвід США, Великобританії та України у налагодженні зв’язків з громадськістю в судах, отримати теоретичні знання та практичні навики у спілкуванні з журналістами та громадськістю в цілому за допомогою яскравих прикладів іноземних експертів, а також перейняти досвід комунікаційних навичок для суддів та прес-секретарів у різноманітних ситуаціях.

 

6

7

9

8