flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВААС Тетяна Сапальова взяла участь у семінарі для суддів-викладачів

01 жовтня 2015, 10:32

28-29 вересня 2015 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено методологічний семінар з підвищення кваліфікації викладачів, організований спільно з українсько-канадським проектом «Освіта суддів – для економічного розвитку».

У заході взяла участь суддя Вінницького апеляційного адміністративного суду Тетяна Сапальова, яка є викладачем НШСУ, а також розробником навчальних курсів із застосування Конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики ЄСПЛ.

Прогресивним професійним досвідом з українськими суддями-викладачами ділилися представники американського правового та освітнього поля: директор із юридичних та освітніх питань групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту (Оттава) Дональд Чіассон, суддя суду вищої інстанції провінції Онтаріо Рені М. Померанс, а також начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Тетяна Фулей.

У рамках семінару учасників ознайомили з різноманітними питаннями професійної підготовки суддів на основі практичних навичок і досвіду іноземних колег та викладачів, а також з різними техніками та методами підвищення професійної кваліфікації, за допомогою яких можна оптимізувати процес підготовки суддів.

Більша частина семінару була присвячена вивченню нових способів викладання та спрямована на опанування методик роботи в малих групах.