flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особи з інвалідністю мають право на ефективну участь у житті суспільства, а суспільство повинно гуманно ставитись до такої категорії громадян, як до найменш захищеної гілки

25 вересня 2015, 16:40

1У Вінниці в межах Дня доступності відбувся форум «Включення людей з інвалідністю у процеси реформування», на якому всі охочі змогли побачити і навіть відчути на дотик, як важливо створювати доступне, безпечне, комфортне середовище, і стати ближчим один до одного.

 

6

21

У заході взяли участь і працівники Вінницького апеляційного адміністративного суду.

– Особи з інвалідністю мають право на ефективну участь у житті суспільства, а суспільство повинно гуманно ставитись до такої категорії громадян, як до найменш захищеної гілки. Незважаючи на свою інвалідність, ці люди повинні відчувати себе рівними членами суспільства, які можуть принести користь суспільству, до них потрібно ставитись з розумінням і повагою, – каже керівник апарату ВААС Олександр Кравчук.

11

3

7

Протягом останніх десятиріч відбувається суттєва зміна підходу суспільства щодо ставлення до людей з інвалідністю, визнання їх рівності з іншими членами суспільства та права на повноцінне життя, яке забезпечується створенням державами реальних умов для реабілітації та соціальної інтеграції осіб з інвалідністю.

Під час форуму відвідувачам пропонувалось оволодіти шрифтом Брайля й написати своє ім’я та декілька загальних фраз, а також дізнатись, що таке «простір, доступний для всіх», на наскільки легко, а головне важливо, його створювати.

19