flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар ВААС взяла участь у роботі круглого столу з питань покращення комунікації судової влади з громадськістю

30 липня 2015, 14:15

Налагодження діалогу судів з громадськістю є важливим для нашого сьогодення. Саме тому судова влада в цілому та кожен окремий її працівник щодня сприяють цьому, докладаючи чимало зусиль.

Одним зі шляхів розв’язання складної ситуації, яка виникла між судом і суспільством, є проведення періодичних навчань для керівників судів та осіб, відповідальних за зв’язки зі ЗМІ.

Сьогодні, 30 липня, в Одеському окружному адміністративному суді відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи покращення комунікації судової влади з громадськістю», участь в якому взяла прес-секретар Вінницького апеляційного адміністративного суду Марта Лукашик. Його мета – покращення комунікації громадськості з судами на регіональному рівні через використання сучасних інструментів взаємодії, сприяння професійному зростанню учасників комунікації та підвищення рівня довіри населення до суду.

Захід проводився в межах грантової програми «Налагодження діалогу судів та ЗМІ – шлях до порозуміння з громадськістю», яка впроваджена ГО «Спілка юристів Одеської області» та Одеським окружним адміністративним судом за сприяння Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Під час заходу Марта Лукашик поділилась досвідом Вінницького апеляційного адміністративного суду стосовно взаємодії зі ЗМІ, розповіла про інноваційні технології ВААС, які допомагають у налагодженні діалогу з громадськістю, та презентувала шляхи вирішення кризової ситуації, яка склалася у ланцюжку «суди-ЗМІ-громадськість».

Вінницький апеляційний адміністративний суд як суд європейського зразка завжди прагне буди відкритим та доступним суспільству, а це неможливо без співпраці з представниками ЗМІ, оскільки саме вони є необхідним каталізатором зв’язків між судом і суспільством.

Саме для досягнення кінцевої мети – підвищення рівня довіри суспільства до суду та престижу судової влади – необхідні такі навчання керівників та прес-секретарів судів.

 

1

2

3