flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Основні аспекти автоматизованого розподілу справ у ВААС

18 серпня 2015, 12:59

Відповідно до статті 15-1 Кодексу адміністративного судочинства України у Вінницькому апеляційному адміністративному суді (далі – Вінницькому ААС) функціонує автоматизована система документообігу суду, що забезпечує:

 

– об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями з додержанням принципів черговості та однакової кількості справ для кожного судді;

– надання фізичним та юридичним особам інформації про стан розгляду справ, у яких вони беруть участь;

– централізоване зберігання текстів судових рішень та інших процесуальних документів;

– підготовку статистичних даних;

– реєстрацію вхідної та вихідної кореспонденції та етапів її руху;

– видачу судових рішень та виконавчих листів на підставі наявних у системі даних щодо судового рішення та реєстрації заяви особи, на користь якої воно ухвалено.

 

Позовні заяви, скарги, подання та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до Вінницького ААС, в порядку їх надходження підлягають обов’язковій реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду. Таку реєстрацію здійснюють працівники апарату суду в день надходження документів. До автоматизованої системи документообігу суду в обов’язковому порядку вносяться: дата надходження документа, інформація про предмет спору та сторін у справі, прізвище працівника апарату суду, який здійснив реєстрацію, інформація про рух судових документів, відомості про суддю, який розглядав справу, та інші дані, передбачені Положенням про автоматизовану систему документообігу суду.

Визначення колегії суддів для розгляду конкретної справи у Вінницькому ААС здійснюється автоматично з використанням автоматизованої системи документообігу суду під час реєстрації адміністративних справ за апеляційними скаргами.

Під час реєстрації враховується принцип вірогідності, який враховує кількість справ, що перебувають на розгляді у суддів, заборону брати участь у перегляді рішень для судді, який брав участь в ухваленні судового рішення, про перегляд якого ставиться питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні.

Порядок функціонування автоматизованої системи документообігу суду у Вінницькому ААС визначається Положенням про автоматизовану систему документообігу суду, що затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України.

Зазначимо, що коректну роботу автоматизованої системи документообігу суду у Вінницькому ААС забезпечує комп’ютерна програма «Діловодство спеціалізованого суду» (КП «ДСС»).

Отже, розподіл адміністративних справ за апеляційними скаргами у Вінницькому ААС здійснюється в день їхньої реєстрації на підставі інформації, внесеної до КП «ДСС», уповноваженою особою апарату суду, яка відповідальна за здійснення автоматизованого розподілу судових справ.

Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду у Вінницькому ААС застосовується пакетний автоматизований розподіл судових справ між суддями, після реєстрації певної кількості. Використання вказаного способу автоматизованого розподілу судових справ між суддями дає можливість внести усі необхідні дані до табелю робочого часу для забезпечення коректного функціонування КП «ДСС».

 

За інформацією, наданою відділом документального забезпечення

Вінницького ААС