flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВААС разом з іноземними колегами вивчали практику ЄСПЛ та розробляли курс дистанційного навчання для суддів

01 вересня 2015, 10:51

Суддя ВААС Тетяна Сапальова взяла участь у літній школі для суддів та у семінарі на підтримку спроможності розробників навчальних програм з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини. Заходи відбулись протягом 26-29 серпня цього року.

У рамках літньої школи для суддів учасникам було надано актуальну оцінку спроможності української правової та суддівської системи застосовуванню Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини на постійній основі, а також ознайомлено з досвідом Сербії у застосуванні практики Європейського суду з прав людини. Викликав інтерес у слухачів виступ Джузеппе Онорато щодо застосування ключових принципів та понять, усталених судовою практикою Європейського суду з прав людини в межах національної правової системи.

А протягом семінару для розробників навчальних програмз практики ЄСПЛ, який відбувся у рамках проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”, учасники переглянули відеозаписи слухань справ Європейським судом з прав людини (обговорення процедури, її впливу на зміст та позиції сторін, структура та зміст усних доповідей сторін) та виконали низку практичних завдань з метою набуття навичок, які їм стануть у нагоді під час розробки нових навчальних курсів з Конвенції.

Судді Вінницького апеляційного адміністративного суду беруть участь у подібних заходах на постійній основі, оскільки зацікавлені в розвитку якісного судочинства та імплементації європейського досвіду у національну судову практику.