flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВААС вкотре виправдовує високе звання суду, на який потрібно рівнятись

16 липня 2015, 14:53

 

Вінницький апеляційний адміністративний суд на чолі з головою Віталієм Кузьмишиним забезпечує виконання норм Законів України «Про судоустрій і статус суддів» і «Про доступ до судових рішень», чим в черговий раз підкреслює відкритість діяльності суду, прогнозованість судових рішень та сприяння однаковому застосуванню законодавства.
Так, на виконання вимог чинного законодавства Вінницький апеляційний адміністративний суд перший серед інших судів України за 2 місяці до кінцевого терміну, визначеного Законом (28 вересня 2015 року), забезпечив відправлення до ЄДРСР усіх судових рішень, прийнятих з 01 січня 2010 року. А це понад 220 тис.
Такі дії ВААС вчинені на виконання вимог Перехідних та прикінцевих положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в редакції закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015, якими встановлено, що до Єдиного державного реєстру судових рішень до 28 вересня 2015 року мають бути внесені всі судові рішення судів загальної юрисдикції , які не були внесеними до Реєстру з 01 січня 2010 року. Відповідно до даних Державної судової адміністрації України кількість таких судових рішень становить більше 30 млн.
Додатково повідомляємо, що раніше (до 28 березня 2015 року) не всі документи, прийняті під час судового процесу, вносились до ЄДРСР, оскільки перелік «потрібних» суспільству рішень відповідно до Закону України «Про доступ до судових рішень» визначала Рада суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України.