flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перейняття корисного досвіду у міжнародних експертів

31 травня 2018, 17:22

       Відкритий доступ до правосуддя - один із пріорітетів у діяльності судової установи європейського рівня. І корисний досвід міжнародних експертів у цьому важливому питанні переймали під час дводенної конференції голова ВААС Віталій Кузьмишин та суддя нашого суду Олег Курко.
       Метою зібрання було наочне ознайомлення із корисною практикою заснування та оцінювання роботи громадських центрів сприяння доступу до правосуддя (ГЦДП) у США, Сінгапурі та країнах Центральної Америки як ефективного механізму у забезпеченні доступу до правосуддя та покращення життя громад. Зокрема, досвідом двох успішних проектів Центру судових інновацій у місті Брукліні (штат Нью-Йорк) – Громадського центру медіації Краун Гайтс та Програми правової допомоги – поділилися їх директор Хезер Дей та координатор Ханна Марголін.
      Під час заходу також були представлені концепції пілотних проектів запровадження ГЦДП в Україні та розроблені рекомендації для їх удосконалення.
Конференція «Громадські центри сприяння доступу до правосуддя: міжнародний досвід та можливості для України» відбувалась 30-31 травня у м. Києві та була організована Агентством США з міжнародного розвитку USAID «Нове правосуддя».
      Захід вражав своєю масштабністю, адже до участі були запрошені як представники ГЦДП з США і Сінгапуру та міжнародні експерти так і представники Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Міністерства юстиції, Ради суддів, Державної судової адміністрації, Національної школи суддів, місцевих та апеляційних судів, органів місцевої влади та самоврядування, юридичних навчальних закладів, а також громадських організацій, що в своєму загальному результаті дало організовану співпрацю та обговорення найкращих прикладів для впровадження в Україні.