flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діти в мантіях… і це не метафора, а реальна ситуація у ВААС

11 травня 2018, 14:32

Чи можуть герої з мультика 📺потрапити у судове засідання? Відповідь на це запитання ми отримали вчора, адже у ВААС відбувся незвичайний судовий розгляд за участю Котика🐈, Півника🐓 і Лисички🦊, Їжачків 🦔 і Зайчиків-стрибайчиків🐇, а суддями були Леви🦁. Уся ця чудасія відбувалась у рамках інтерактивної гри «Суд мудрого Лева», яку ми влаштували для маленьких школярів – учнів 1- І класу («Інтелект України») ЗОШ № 12.

ВААС гостинно приймав у своїх стінах малюків, адже чим раніше ми почнемо формувати правову свідомість у підростаючого покоління, тим швидше матимемо міцну правову державу.

Зустріч із школярами почалась із традиційного знайомства із принципами та основними завданнями судової установи, адже всі вони вперше були у храмі Правосуддя. Потім від слів ми відразу перейшли до справи: учні переглянули мультфільм «Котик і Півник», у якому склалась непроста ситуація, і почали шляхом жеребкування визначати свої ролі у судовому процесі. Склад суду, як годиться, переодягнувся у мантії, замість нагрудних знаків – символічні медалі із зображеннями левів, адже Лев- цар звірів, який і наділений владою вирішувати суперечки. Сторони зайняли свої місця у залі і з допомогою своїх наставників почали формувати позиції для виступів перед судом.

Далі все відбувалось як у справжньому судовому засіданні: судді по черзі викликали сторони, заслуховували їхні доповіді. Хочемо відмітити, що куратори підгруп лише скеровували діток, які виявляли неабиякий креатив під час підготовки. Так, наприклад, адвокати Лисички – Сови🦉 свою позицію захисту вибудовували на тому, що їх підзахисна вимушено вчинила злочин, адже їй потрібно було годували дітей. «Якби малі Лисенята повмирали, то це було б дуже погано, бо тоді не було б кому їсти шкідників », -приємно вразили юні захисники усіх присутніх. Лисичка, звичайно, розкаялась і визнала, що вчинила погано. Доводи захисту та щиросердне зізнання рудої хитрунки переважили чашу суддівських терезів у їхній бік, і колегія мудрих Левів у нарадчій кімнаті ухвалила рішення про виправдання Лисички.

Справа виявилась резонансною і зацікавила медійників, які відразу після проголошення рішення забажали коментарів від «поважних» суддів.

Судовий процес неабияк виснажив малюків, але всі вони просто не могли стримати радісних емоцій, а вручення сертифікатів додало ще більше позитивних вражень.

«Щиро вдячні за запрошення на таке захопливе дійство, адже це дуже важливо, щоб діти вже розуміли, що таке суд, як і де можна захистити свої права. Я переконана, що враження у моїх учнів тільки найкращі і вони ще довго згадуватимуть цю гру, адже усе було як насправді», - підсумувала захід класний керівник Анна Пелипчук.