flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВААС знову були гості

27 квітня 2018, 12:12

Цього разу до Будинку адміністративних судів завітали студенти 2 та 3 курсу Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Традиційно «особливих» відвідувачів зустріли у холі першого поверху будівлі, де заступник керівника апарату суду Олександр Кравчук та начальник відділу надання інформаційних послуг та діловодства суду Алла Тарасенко розповіли про новацїї ВААС  у наданні судово-адміністративних послуг, прийому заяв в оцифрованому вигляді та роботу із електронними сервісами, які значно спрощують та сут тєво оптимізують діяльність судової установи. «Паперові носії відходять у минуле, майбутнє за електронн ими технологіями, які активно та успішно апробовуються у нашому суді», – зауважила Алла Тарасенко.

«Не можливо побувати у суді і не побачити зал судового засідання , який є епіцентром судочинства», – продовжив екскурсію начальник відділу забезпечення діяльності апарату суду Дмитро Грубар, показуючи зали, де слухаються справи.

У музеї ВААС, який розміще ний у конференц-зал і суду, студенти переглянули експозицію історії адміністративної юстиції в Україні та нашого округу зокрема. Також увазі гостей був представлений відеофільм про діяльність та досягнення Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Найцікавішим етапом екскурсії стало спілкування із суддею-спікером ВААС Тетяною Драчук, яка у дружній атмосфері розповіла про особливості професії судді, про звичайні будні служителів Феміди та відповіла на запитання студентів. «Робота судді нелегка, але надзвичайно цікава, особливо якщо ти суддя адміністративного суду, адже наші суди покликані захищати звичайних громадян від органів державної влади, що ще століття тому було важко навіть уявити», – зазначила Тетяна Драчук.

І на завершення гості побачили робочі кабінети працівників апарату суду, поспілкувались навіть зі своїм недавнім колегою- випускником ДонНУ, який вже працює у ВААС, зробили пам’ятне фото біля Феміди, подякували своєму викладачу – помічнику судді ВААС Антоніні Пачевській, яка їх запросила до нас, а також своїм “гідам” храмом Справедливості  та  з приємними враженнями повернулись до університету.