flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Будинок адміністративних судів у Вінниці відкрив двері для громадськості

25 квітня 2018, 16:12

Сьогодні до приміщення адміністративних судів завітали юні правники 2 та 3 курсу Вінницького кооперативного коледжу економіки і права, також бажання взяти участь у заході виявив відвідувач суду.

Екскурсія була дуже змістовною, оскільки спершу студенти ознайомились із особливостями роботи суду першої інстанції, а потім побачили зсередини Вінницький апеляційний адміністративний суд.

Представники ВААС Дмитро Грубар та Олеся Борейко познайомили зі структурою суду. Начальник віддлу Алла Тарасенко продемонструвала роботу інформаційного відділу суду, який завжди зацікавлює гостей, адже у своїй діяльності цей структурний підрозділ використовує електронні сервіси: приймає заяви в електронному вигляді, де строни процесу проставляють підпис за допомогою графічного планшета, отримує усю кореспонденцію і переводить паперові документи в цифровий формат. Студенти власноруч спробували поставити підпис та побачили, як працює портативний сканер.

Наступним етапом екскурсії став візит до залів судових засідань, які у ВААС облаштовані за європейськими стандартами. Юних правників зацікавили круглі столи у залах, адже це досить незвично для суду. «Відсутність гострих кутів є передумовою конструктивного діалогу опонентів», - зауважив Дмитро Грубар.

Закінчилась екскурсія у музеї ВААС, який предметно ознайомив із історією становлення адміністративної юстиції на Вінниччині та досягненнями Вінницького апеляційного адміністративного суду.