flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВААС у другій хвилі Е-ДЕКЛАРУВАННЯ

27 січня 2017, 09:34

Працівники відділу по роботі з персоналом спільно із відділом інформаційно-технічного забезпечення провели семінар-навчання для працівників апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду щодо заповнення та подання електронних декларацій у 2017 році.

Нагадуємо, що відповідно до Закону «Про запобігання корупції» у другу хвилю е-декларування, що почалася з 01 січня 2017 року, потрапляють особи, які вже заповнювали е-декларації за 2015 рік, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняні до них посадові особи, юридичні особи публічного права.

Заступник начальника відділу Інна Павловська підготувала доповідь з найактуальніших питань, що виникають при заповненні електронної декларації, щодо правового забезпечення роботи системи та відповідальності за достовірність даних про прибутки.

Було розкрито основні аспекти механізмів контролю та перевірки даних і умови притягнення декларанта до адміністративної чи кримінальної відповідальності, а також можливі санкції для державних службовців за подання недостовірної інформації щодо об’єктів декларування.

Начальник відділу інформаційно-технічного забезпечення Вадим Джижула провів практичний курс з особливостей електронної ідентифікації за допомогою власного електронного цифрового підпису (ЕЦП), створення персонального кабінету та роз’яснив про виникнення можливих проблем, пов’язаних з роботою реєстру е-декларацій під час електронного декларування.