flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Литовське місто-побратим зустрічало делегацію гостей з ВААС

18 листопада 2016, 10:28

 

Задля обговорення процесу вдосконалення роботи електронного судочинства у ВААС, делегація від Вінницького апеляційного адміністративного суду у складі очільника Віталія Кузьмишина, його заступника – Жанни Мельник-Томенко та суддів Андрія Загороднюка, Олега Курка, Олександра Боровицького, Руслана Ватаманюка продовжує перебувати з ознайомчим візитом у Литві.

Так, 17 листопада представники з України завітали у Панавежис, яке є містом-побратимом Вінниці. Як і Вінниця, це місто розташоване на обох берегах річки Невежис, у чому є навіть певна схожість із Вінницею, яку перетинає ріка Південний Буг.

 

 

З метою всебічного вивчення діяльності адміністративного судочинства делегація провела зустріч у національній судовій адміністрації та ознайомилась з організацією роботи Панавежського окружного адміністративного суду.

Крім того, у ході візиту на представників обох сторін очікувало фахове спілкування щодо основних елементів роботи “Електронного суду». Під час зустрічі також обговорювались важливість гарантії незалежності адміністративних судів Литви.

Ділова зустріч представників правової спільноти продовжилась культурною екскурсією по місту. Делегація відвідала краєзнавчий музей у місті Паневежис, де українським гостям розповіли про історію міста.

Отриманий під час поїздки позитивний досвід, безсумнівно, слугуватиме на користь судовим системам обох держав. Голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин відзначив цінність такого візиту, що супроводжувався обміном практичними знаннями та уміннями з литовськими колегами.

«Однозначно, розвиток двостороннього співробітництва адміністративних судів України та Литви сприятиме зміцненню професійних контактів між представниками адмінсудів наших держав», – зазначив очільник ВААС.