flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВААС зазначив, що подання неповної інформації для отримання субсидії є підставою для повернення надмірно виплачених коштів до бюджету

07 серпня 2015, 11:32

Судом встановлено, що в жовтні 2014 року громадянин звернувся до органу соціального захисту населення із заявою про призначення субсидії.

Рішенням зазначеного органу йому було призначено житлову субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг строком на шість місяців.

Під час здійснення перевірки правильності та повноти інформації, наданої відповідачем на призначення субсидії у січні 2015 року, органом влади встановлено, що чоловік надав неповну інформацію, а саме: не задекларував наявність у власності сина квартири.

У зв’язку з цим позивачу припинено виплату субсидії та направлено повідомлення про повернення переплаченої субсидії.

Розглянувши справу, суд зазначив, що відповідно до норм чинного на той момент законодавства України надання раніше призначеної субсидії припиняється, якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, що потягли за собою встановлення права на субсидію і визначення її розміру. Крім того, такі дії призвели до надміру перерахованої суми субсидії.

Враховуючи, що громадянин приховав статки сина та відмовився в добровільному порядку виплатити кошти, які були витрачені державою на незаконно отриману субсидію, ВААС дійшов висновку, що неправомірно виплачена сума субсидії підлягає стягненню на користь держави.

 

Читати вищезазначене рішення

 

За інформацією відділу узагальнення судової практики
та аналітично-статистичної роботи